Председателят на ПП АБВ изрази възмущение от неадекватното поведение на някои от

...
Председателят на ПП АБВ изрази възмущение от неадекватното поведение на някои от
Коментари Харесай

Румен Петков се срещна с Елеонора Митрофанова

Председателят на ПП АБВ изрази отвращение от несъответстващото държание на някои от европейските водачи и претенциите България да не употребява съветски газ

Във фокуса на диалозите бяха връзките сред България и Русия, като Петков означи нуждата от тяхното нормализиране, както и от гаранции за пълноценната работа на дипломатическите задачи на двете страни, предава.

„ Отчитаме, че в България има огромна съветска диаспора и е належащо да се подхващат всички ограничения, с цел да могат да бъдат поддържани документите на съветските жители в цялостна безупречност, съгласно нашето и съветското законодателство “, посочи Румен Петков.

Председателят на АБВ още веднъж акцентира кардиналната позиция на партията по нуждата от възобновяване на нашата консулска работа в Екатеринбург и опцията за обикновено действие на генералните съветски консулства във Варна и Русе, както и на посолството в София. По най-бързия метод би трябвало да бъде попълнена задачата на България в Русия предвид на гарантиране на, въпреки и ограничавания, туристопоток, както и гарантиране на сигурността на българската диаспора в Русия.

Петков подчертава и върху неотложността от започване на диалози с „ Газпром износ “, които да разрешат гаранции за осъществяване на контракта сред двете страни и стъпки, които да защитят, както интереса на съветската енергетична компания, по този начин и българския интерес, т.е., да се подсигурява, че „ Газпром износ “ няма да подхваща наказания за неполучени от „ Булгаргаз “ размери.

По време на разговора Румен Петков изрази отвращение от несъответстващото държание на някои от европейските водачи и претенциите България да не употребява съветски газ с аргумента, че по този начин финансираме интервенцията в Украйна. В същия миг обаче Украйна всеки ден транзитира 40 милиона кубични метра газ от Русия за Европа и против това получава 1 милиарда евро.

" Такъв вид двойни стандарти разрушават доверието към Европа да отстоява истината и да се бори за личния си интерес ", означи Петков и дефинира като безочливост апелите на украинските президент и дипломат да не купуваме съветски газ, когато в този миг Украйнатранзитира синьо гориво.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР